fbpx

Belastingmaatregelen voor ondernemers verlengd

8 juni 2020

Uitstel van betaling aanvraOp 28 mei heeft de overheid aangekondigd dat de huidige maatregelen voor ondernemers verlengd worden tot 1 oktober. Wij als Centigo vinden het erg belangrijk om onze klanten op de hoogte te houden van de regelingen. Daarom hebben wij voor jullie in onderstaand artikel de belangrijkste regelingen samengevat.gen? Met deze brief is dat zo geregeld

Door de coronacrisis zijn veel ondernemers genoodzaakt om uitstel van betaling aan te vragen. De regels omtrent het aan vragen van uitstel van betaling zijn erg versoepeld. Centigo probeert haar klanten waar mogelijk te helpen. Daarom hebben wij voor u een voorbeeldbrief opgesteld om het aanvragen van uitstel snel en eenvoudig te maken.

Bijzonder uitstel van betaling

De periode waarin ondernemers bijzonder uitstel van betaling kunnen aanvragen is verlengd tot 1 oktober 2020. Ook hoeven de verzuimboetes voor het niet op tijd betalen van een (naheffings)aanslag niet betaald te worden als u uitstel hebt aangevraagd. Bij de eerste aanvraag krijgt u meteen 3 maanden uitstel van betaling. U hoeft hier maar een keer een verzoek voor in te dienen. Het betreft dan alle aanslagen inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (BTW). Daarnaast kan in dat verzoek apart bijzonder uitstel worden aangevraagd voor de andere belastingmiddelen.

Langer dan 3 maanden

Bedrijven die langer dan 3 maanden belastinguitstel krijgen moeten hun kaspositie kunnen verbeteren. Om dit te waarborgen, moeten ondernemers bij uitstel langer dan 3 maanden verklaren dat ze geen dividenden en bonussen uitkeren, of eigen aandelen inkopen.

Belastingrente en invorderingsrentee aanslag

De belastingrente en invorderingsrente voor alle belastingmiddelen zijn tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.

Overige belastingmaatregelen

Ook andere belastingmaatregelen worden tot 1 oktober 2020 verlengd. Het gaat hierbij onder meer om het urencriterium voor zzp’ers, de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen en btw-vrijstellingen.

BPM

Vanaf 1 juni wordt het mogelijk om – bij een opgelegde naheffingsaanslag – bijzonder uitstel voor de BPM aan te vragen voor auto’s die zijn verkocht en op naam gesteld over de maand mei. Binnenkort is hierover meer informatie te vinden op de site van de Belastingdienst.


Ga terug naar het overzicht