fbpx

De bankrekening van je b.v. gebruiken voor privézaken

20 april 2018

Mag dat?

Als eigenaar van een onderneming kan het wel eens voorkomen dat je de bankrekening van de b.v. gebruikt voor betalingen van privézaken. Hierbij is het belangrijk te weten hoe de fiscus hierover denkt en wat wel en niet mag. Wij leggen het je graag uit.

De fiscus bekijkt of dit soort betalingen wel zakelijk zijn, is dit niet het geval? Dan zal de fiscus stellen dat er sprake is van een uitdeling van de winst, dividend derhalve. Dit dividend is dan niet aftrekbaar bij de b.v. en wordt bij jou als aandeelhouder belast tegen 25%.

Wees verstandig! 
Het is dus het verstandigst om altijd zakelijk te handelen, ook wat betreft transacties. Wil je toch lenen van de b.v.? Dan kun je altijd bij de bank navragen wat de condities zijn als je een lening zou aangaan. Hierbij is het ook verstandig om de bepalingen en condities schriftelijk vast te leggen in een lening- of rekeningcourantovereenkomst.

Wat dus erg belangrijk is, is om bij transacties met je b.v. voldoende onderbouwing in het dossier te hebben over de zakelijkheid van deze transacties. Zo sta je altijd sterk en voorkom je misverstanden.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek via 085 – 009 12 28 of mail naar vragen@centigo.nl


Ga terug naar het overzicht