fbpx

Uitstel van betaling aanvragen? Met deze brief is dat zo geregeld

26 maart 2020

Uitstel van betaling aanvragen? Met deze brief is dat zo geregeld

Door de coronacrisis zijn veel ondernemers genoodzaakt om uitstel van betaling aan te vragen. De regels omtrent het aan vragen van uitstel van betaling zijn erg versoepeld. Centigo probeert haar klanten waar mogelijk te helpen. Daarom hebben wij voor u een voorbeeldbrief opgesteld om het aanvragen van uitstel snel en eenvoudig te maken.

Naast het uitstel van betaling voor belasting heeft de overheid meerdere regelingen getroffen om gedupeerde ondernemers te helpen in deze crisistijd. Mocht u niet helemaal op de hoogte zijn, dan zijn de regelingen hier te vinden.

Hoe vraag u uitstel aan?

U kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting/btw en loonbelasting bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Uitstel kan worden aangevraagd door middel van het versturen van een brief naar de belastingdienst. Met behulp van deze brief is dat zo geregeld.

Na het verzenden van de brief krijg u  bij ontvangst van de fiscus automatisch drie maanden uitstel van betaling. Een boete voor het te laat betalen hoeft u niet te betalen. Mocht u niet genoeg hebben aan drie maanden uitstel, dan is het mogelijk om voor een langere periode uitstel aan te vragen. Voor uitstel van een langere periode kan de belastingdienst vragen om meer aanvullende informatie. Voor de eerste drie maanden is er geen verklaring meer nodig van een derde deskundige.

Verlaging van uw voorlopige aanslag

Verwacht u een lagere winst de komende maanden? Wijzig dan uw voorlopige aanslag zodat u minder belasting betaalt. Als het bedrag van de nieuwe voorlopige aanslag lager is dan de belasting die u in de eerste maanden van het jaar al hebt betaald, krijgt u het verschil terugbetaald. Voor de inkomstenbelasting wijzigt u de voorlopige aanslag via Mijn Belastingdienst. Voor de vennootschapsbelasting doet u dat via Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Wanneer u later in het jaar weer winst maakt, kunt u het beste uw voorlopige aanslag opnieuw wijzigen. Zo voorkomt u dat u bij uw definitieve aanslag moet bijbetalen.

Download hier de template voor het aanvragen van uitstel van betaling


Ga terug naar het overzicht